Tuesday, November 3, 2009

sambungan kisah itu

yeah, sambungan dari kisah ini dan ini. sila klik jika mahu tahu lebih lanjut. haha. yalah kan, antara kisah kisah aku , bas dan 392 .

dan apepun juga, akhirnya aku berjaya jumpa johnny depp dalam public enemies. baru tengok ye tak setelah lama keluar filem itu, haha. hebat juga lakonannya sebagai john dillinger. bestt. dan christian bale agak lain lakonannya dalam filem ini tapi ok la, tak sangka pulak dia watak begitu.

walaupun akhirnya dia mati kena tembak tapi kena akui juga begitulah acuan filem itu yang diolah dari kisah benar. dan aku google serta wiki baca mengenai kisah benar ini, hidup john dillinger dan rakan rakan dalam filem itu juga, ada berbeza juga walaupun dalam filem itu seperti ikut turutan kronologi masa dan ceritanya. dan ini public enemies menurut wiki yang menceritakan segala hal filem itu.

dan teknik kamera digunakan agak lain, gaya pengarahan michael mann pengarah filem ini. dan ayat terakhir dia, ' bye bye blackbird.' pengakhiran cerita itu juga diberitahu mengenai melvin purvis dan billie frechette.
hmmmunee.nmz.sambungan kisah itu.2345.
bye bye blackbird

2 comments:

cHeRyNa PiReS said...

minat johny depp ek? tak tengok lagi cite tuh but apepaon mesti best sbb dia ada.

nywayz, thanks masuk blog akak ye..
yes, saya org seremban.

nmz said...

yeahh, minat johnny depp. haha. lakonannya berbeza n bestt...tp public enemies mmg lain lakonannya

ur welcome kak..
thanks singgah blog sy juga:)
sama org seremban:)