Saturday, November 21, 2009

spring

menurut ramalan cuaca hari ini, possibly thunderstorm katanya dengan suhu 40 vs 21 celcius. teringat cuaca beberapa hari lepas yang satu hari itu macam mau hujan dah mendung ni dnegan matahari dibalik awan. untuk menambahkan lagi keadaan, adalah dijangka bahawa angin yang datang sejuk sejuk kan tunggu hujan tapi sebaliknya. semacam panas rasanya hari itu dan kilat petir guruh sabung menyabung sambil hujan hujan turun. hujan tak begitu lebat tapi dengan angin kuat dapatlah rasa situasi itu kan.teringatlah juga tragedi bushfires tahun lepas itu. macam macam situasi yang berlaku dan tempat yang jadi kenanya.
dan disana pula hujan sahaja setiap hari kan.. dengan cuaca yang tidak menentu semua ada lah.
situasi ini tak dapat dibandingkan dengan apa yang jadi di beberapa tempat lain juga seperti di sebahagian kawasan NSW. mari tengok berita ini dari yahoo.










nmz.munee.spring.0021
global warming?


2 comments:

anwaruddin said...

iklim da tak stabil, kutub utara pun da semakin mencair, mungkin kah akan berlaku ice age 4? hahahahaha!

nmz said...

yes yes..betul itu..macam2 dah sekarang..ice age 4??hahahahahahaha
nntikan kemunculannyaaa
hahaha