Monday, August 17, 2009

macam macam ragam

macam macam ragam yang kau dapat tengok bila berjalan jalan kan. jadi hari hari aku semuanya memang boleh buat aku senyum sorang2 la jugak. hahaha. mana tak pelik ye tak kalau kau tengok perempuan yang menggunakan beg camel active merah itu jalan sorang sorang kemudian menyanyikan lagu lagu yang bermain di hp( dalam hati sudah) kemudian bila ada dilihat gelagat orang boleh sengih geleng kepala tak pasal pasal. hahaha.


satu petang ini perjalanan pulang dari kelas, aku jalan dilalui biasa aku disana. dalam perjalanan itu pelbagai ragam dillihat. dipendekkan cerita masa dah sampai di perhentian bas itu, aku pun berdiri ditepi perhentian bas itu sebab ramai orang kan. kemudian tengok bangunan depan aku yang tak siap2 lagi ni. berapa lama lagi nak siap tak tau la. tinggi juga la kan. dengan jalan raya yang sibuk dihadapan lagi. menunggu 392 tak sampai lagi. jadi makin ramai la orang kan.

sekali dari jauh ada orang yang menarik perhatian aku ini. bukan apa style dia tuh, pergh. memang seksi la kan dengan style tersendiri. dari gaya baru balik kerja ni. kerja apa eh?hahaha sekali pandang macam aku masa tuh macam tertanya jugak, " ni perempuan ke lelaki?" tengok muka ayu gila tau takk.

kebetulan sebelah aku kosong sikit la tak ada orang kan, jadi dia berhenti sebelah aku sama tunggu bas. aku dah terdiam dah. hahahaha. sekali aku toleh dia senyum pulak. adeh. dah2, aku dengar lagu aku dekat hp kan. tiba tiba bas ke bondi beach sampai. then tak lama lepas tuh dia punya hp bunyi, dia jawab hp dan suara dia, " hello darling, yes, i'm on my way." penipu. baru kat bas.

tapi itu tak mengejutkan. yang mengejutkan suara dia. lelaki weh! adoii. tak sangka aku. kemudian dia pun menaiki bas. aku masih dengan muka hairan terkedu aku. hahaha kemudian 392 sampai. dan aku meninggalkan segala yang aku rasa tadi dekat perhentian bas.


ada lagi sebenarnya kalau mau cerita, lain post je la.wahahaha






nmz.munee.2204.macam macam ragam
yes, pengalaman diambil buat pengajaran

8 comments:

I'M NOT mr_PERFECT said...

waahhaha...bila "lelaki" dah btol2 jadi pomupan mmg sukar utk dibezakan..kecuali dgn suaranya...hhehhee

nmz_7890 said...

hahahaha..yes2,memangg.serius cntek.skali suara,mmg betul suara lelaki la. wahaha

Alem said...

waaa...giler punye pnipu, nape awk xtepok je die ngan handbag awak...tp sexy sgt ke??? wahahaha(ktawe style setan)

nmz_7890 said...

pergh, memang penipu itu. haha. biar je la lelaki itu.wahahaha. yess,xtau la anda melihat lelaki itu bagaimana.hahaha

Alem said...

bgaimana sy mlihatnye??? tntulah dr mata turun ke kekaki....hehehe, munee, add sy r

nmz_7890 said...

wahaha..ok2..yg pnting suara tuh,xdpt ubah kot dia..haha..ok2,jgn risau

fendydendy said...

perrhhh..
giler l mun..
sl x tegur jer dier..
wakakaka
ko kn dah biaser ngan jnis owg cam2..
hhaha

nmz_7890 said...

ah,xkuasa aku nak tgur dia..hahahaha.tertipu sungguh.haha. apa?dh biasa?suka2 je kan..haha