Saturday, August 15, 2009

dan aku tak kan lupakan semua ini

aku teringat life aku dekat uitm sarawak. walaupun aku tak lama mana dekat situ, tapi kesan dia mendalamm oh. dari semua aspek la bila difikirkan. mak ayah aku yang banyak berkorban untuk aku..huhu. kalau nak cerita satu satu, memang banyak la. iye la, macam2 kot. aku pernah la sekali call ayah aku tengah malam, haha. then if aku ada rindu dengan makanan mak or apa2 yg aku nak dari sana, on the right time pulak tuh aku mintak time ayah outstation kat kuching dulu. then dapatla semua. roti gardenia. spaghetti mak. haahaha. then ofcourse la cerita pasal aku ni. aku ada gak usha ayah pasal laptop dulu, time tgh2 study sana maklumlah kan.haha. aku cakap je, but then surprise, masa ayah datang kuching tuh laptop datang sekali. wuhuu. sempena my 18th birthday dulu. terima kasih ayah. dan kini laptop berumur 1 tahun. yeahh. haha. aku sayang kau sangat okay my laptop.

serious banyak gila kenangan. haha. dari pengalaman belajar sini, kawan2 n semua. kalau mau cerita semua tak dapek la kan sekarang. hahaha. dan aku masih hafal segala lagu yang aku pernah tau dan terutamanya "ibu pertiwiku". lagu negeri. hehe. then uitm nye lagu, ingat rasanya lagi. hahahaha. then semua orang dan member yang aku pernah jumpa walaupun kejap atau lama dah kenal. aku tak kan lupakan semua la walaupun macam2 jadi. heh. hmm, walaupun dalam hati kata tak suka ke tak nak ke, sooner or later memang aku sayang kau sebenarnya wahai life disana, no maksud aku uitm sarawak kampus samarahan itu. memang. bila dah tak da, kesannya memang la terasa sangat sangat.


dan aku tak akan lupakan aku pengalaman aku 'kelakar sarawak'. best oh. hahaha. lain bahasa sana, dan lain daerah lain jugak bunyinya kan. tapi setakat yang aku tau ni. okay la, cuma kosakata tak bertambah dah sejak dok sini..hahahahaha. so, macam best la bila kau dapat cakap satu lagi bahasa negeri lain. loghat nogori den pun xlapeh laei.xda reti sgt pun. hahahah. terima juga kepada semua dan persekitaran sana. tapi best la apa lagi kalau kau reti cakap n paham pe semua. tak da la pandai sangat cakap pun kan tapi aku paham dan boleh cakap. yeahh. haha.


-muka flight delay masa balik dulu.hahahaha


no matter what people said, or what happened to me before, yeah u should smile for what you have before this and take it as a lesson to you. just remembered everything n move on la kan. is up to them on how they judge us, whats important is you know what is right and wrong. dan aku pasti satu hari nanti aku dapat juga singgah sana balik. nak jugak. haha.


-lupa nama tugu.kat kuching yang penting.heh


nmz.munee.1759.dan aku tak kan lupakan semua ini.
yes, its me. heh

2 comments:

EMIRism said...

hahha..
tugu dkat dgan mahkamah lama tu ke?
aku pon xtawu ape nama tugu tu..
hahaha

nmz_7890 said...

hahaha..yess,aku pun tatau nama.posing amik gmba je tau.haha