Sunday, May 24, 2009

hobi masa lapang

yeap,hobi masa lapang. masa lapang korang camne? apakah aktiviti?heh. mari sini aku kongsi hobi nombor satu aku dengan korang. membaca. yeap, reading occupied most of my free time. aku boleh jadi hilang dengan ribuan perkataan dan ayat-ayat. n i should tell u that please dont leave me alone in a library or bookstore because you might not found me afterwards. sebab aku dah tenggelam dalam 'dunia' aku. perasaan ini macam bila ko tengok sesuatu benda yang dah jadi minat kau n ko pandang lah dengan mata yang bersinar-sinar seolah-olah semua bukuu yang ada dalam tempat tu kau yang punya. dan kau macam tak tau ape jadi sekeliling kau bila ko dengan buku. tenggelam abiss dalam buku2 yang nampak. huhu,betul. dan semasa di sydney ni, aku dah ulang balik semua buku yang aku bawa dari sana. tapi ngaku la kan aku dah ulang 3 buah buku kegemaran yang sama banyak banyak kali. buku-buku ni ada je dekat sebelah aku ha. heh,dah faham sangat jalan ceritanya. dan baru2 ni aku ada beli buku baru, jadi isu la plak sebab tak kena dengan harganya. berbaloi la jugak..puas hati aku.haha agak bengang adik aku tunggu lama2 sebab aku tak tau nak decide buku mana nak beli. yang penting, aku sayang buku-buku yang aku ada dan aku tambah lagi koleksi aku. dan bila aku ada rumah nanti, aku nak buat mini library.. satu tempat semua buku-buku aku ada. bila tengok je rasa gembira. hahahaha. penuh dengan buku-buku aku je nanti. memang la kan. haha. kesimpulannya, jadikan membaca hobi anda.

dah la pasal hobi kau ni. lain post cerita lagi lah.haha





munee.
nmz.
1256.hobi masa lapang.
satu perasaan lain bila membaca.

6 comments:

MuhIy mEnuLis said...

wahhh
reading places no 1
aku xleh nk lwn la cmtuh...aku pon xrjin mmbaca...huhu
byk mmbca byk mngetahui!!truskan...:)

nmz_7890 said...

ahaha
biasaa..hobi aku tetap.yang satu ini.haha..thanxx..:)

MuhIy mEnuLis said...

wahai cik munee..manakah new post??
hahaha...

nmz_7890 said...

xlame sok ade ah tuh..hahaha

EMIRism said...

hahah
gler jiwaang ko ni erk..
aku suka bace buku politk je
hahah

nmz_7890 said...

hahah.mane ade jiwangg ah. ko ni kan..hehe. setiap org ada bahan pembacaannya sendiri. kagum dengan blog kau.hehe