Thursday, December 3, 2009

sudah lama

dan ini adalah ringkasan setelah lama tidak update blog. aha. yes, apa khabar semua. how's life there. hmm, macam macam jadi yang kita tak sangka bukan. agak kesibukan dengan kelas semua. dan laptop kurang sihat. n nak berjalan jalan di blog orang pun slow sudah. tak apa, nak lajukan balik cuti ni. aha. sedar sedar dah bulan disember. sudah penghujung tahun rupanya....

untuk setiap kata kata yang pernah didengar dan masih diingat sampai sekarang. tak dilupa semuanya. walaupun tajam sahaja, maka faham setiap yang dimahukan dan dituturkan adalah dia. untuk kebaikan juga dan hormatilah keputusan walau apa sahaja.....

oh ya, kelas ok ok sahaja. tak sabar mau habis exam rasanya, haha. yess, another week to go. macam macam lah, apapun, kira kira tolak tepi dan bagi aku buku untuk baca tak mengapa. hmm, semoga semuanya elok elok sahaja.

dan blog ini diupdate melalui laptop yang sihat, ahaha. yang kini kembali sihat setelah dibaiki pada yang memahami. nak berair mata aku masa tengok laptop jadi camtu. sabar je la. ye2, kesalahan sendiri pun kan.yer, saya akan jaga sebaiknya. dan huruf r tak boleh lekat lagi...hmm
oh ya, sempat la tangkap 2,3 gambar laptop ketika kurang sihat ini. aha.





dan aidiladha itu hari ok ok sahaja. macam biasa. kami solat sunat aidiladha di malaysia hall sana, ayah ada buat makan makan dirumah jemput orang datang. kawan kawan n orang2 yang dikenali disini. lauk lauk n makanan pergh memangla sedapp. haha.
hari itu: rendang daging pegaga ( kek nogori ha apo laei somban tu, guno maman lah, mano laei, sodap eh sampai den ingat laei cmno ghaso. siapa tahu maman angkat tangan??haha) , rendang ayam, tulang masak lemak cili api dengan rebung, ketupat kuah kacang, makaroni goreng, chocolate cheesecake, kek lapis, agar agar buah2an, dan cendol(buat sendiri). aha sedap lazat. kesukaan. :))
sedap bukan. tapi hari itu aku didapur dan membasuh pinggan tak berhenti dan adalah rehat kejap kan. it was a good day anyway. dan hari hari terakhir dengan ustaz zuhir n family. dan selamat sampai dah mereka dimalaysia sekarang













munee.nmz.sudah lama.1724
dan dia pun berubah mengikut perubahan musim serta cuaca sekarang....

3 comments:

dakwat-merah said...

apo lah laptop tak sihat..demam panas kot...
suh mkan ubat panadol...

cHeRyNa PiReS said...

kesiannye laptop tak sihat. kak sha aritu streamyx tak sihar:)

nmz said...

merah:
itulah, demam panas je,bg cooler pun xelok gak. byk prob kot smpai kena format pe smua. aha

kak sha:
sekarang pun situasi sama lagi, lptop masih dibaiki. huhu..